HEADER JPNJ BM 180816

×

Amaran

Salinan gagal

Salinan gagal

Salinan gagal

Salinan gagal

Salinan gagal

Salinan gagal

Salinan gagal

Salinan gagal

Salinan gagal

Salinan gagalLogo JPSM

Huraian Logo JPSM

Selaras dengan usaha untuk merealisasikan wawasan dan misi yang telah ditetapkan, Jabatan Perhutanan Semenanjung Malaysia (JPSM) telah memperkenalkan logo bagi menampilkan imej dan identity tersendiri JPSM.

Logo tersebut telah dilancarkan pada 19 November 1999 bersempena dengan Sambutan Hari Q dan Malam Muhibah JPSM. Logo Jabatan yang diperkenalkan adalah mempunyai rekabentuk susunan pokok bersilara tiga (3) yang dipersembahkan secara artistic. Rekabentuk logo yang mempunyai bentuk pola yang mengabungkan nilai estatik moden dan pasca moden adalah memaparkan pengurusan hutan yang terurus serta berkekalan.

Konfigurasi yang menaik dalam logo ini memaparkan pengeluaran sumber hutan yang bertambah dan ini seterusnya mengukuhkan lagi keberkesanan JPSM dalam usaha untuk melaksanakan system pengurusan dan pemeliharaan hutan yang efektif bagi memanfaatkan seluruh masyarakat dan negara dari segi ekonomi dan ekologi.

 

 

logojpsm4

 
Penafian  |  Dasar Keselamatan  |  Dasar Privasi  |  Peta Laman  |  Soalan Lazim  |  Bantuan Pengguna  |  Undian 
 Hakcipta Terpelihara (c) 2018 Jabatan Perhutanan Negeri Johor (JPNJ)
Tingkat 2, Bangunan Dato' Mohamad Ibrahim Munsyi, Kota Iskandar 79660 Iskandar Putri, Johor Darul Takzim.
Tel: 07-266 7433   Faks: 07-266 1288   Emel: webjpnjohor[at]forestry[dot]gov[dot]my
Paparan terbaik menggunakan popular pelayar terkini seperti Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer, Opera & Safari dengan resolusi minimum 1280 x 800 piksel.
 Tarikh Kemaskini:
21/01/2021
  
Statistik Pelawat:

224416